Og�oszenia

Zlot w Sulejowie

Anna Steckiewicz, 2014-05-27 18:11:16.

Młodzież ZSCKR w Chrobrzu w dniach 23 - 24 maja 2014 r. uczestniczyła w XV Ogólnopolskim Zlocie Sportowo-Rekreacyjno-Ekologicznym „Szlakiem Nadpilicznym" LZS im. Wiesława Gajzlera w Sulejowie.
Wystartowały dwie drużyny, których zadaniem było wykazanie się w konkurencjach zlotowych:
1. Konkurs wiedzy „ Z ekologią na ty oraz walory przyrodnicze i turystyczne Ziemi 
Piotrkowskiej" z podziałem na kategorie dla ; 
- szkół podstawowych 
- szkół gimnazjalnych 
- szkół ponadgimnazjalnych i pozostałych drużyn OPEN 
2. Rzut lotką. 
3. Pieszy tor przeszkód. 
4. Wycieczka metodyczno-krajoznawcza: 
określanie kierunków geograficznych za pomocą kompasu 
wykorzystywanie znaków topograficznych 
ocena odległości 
zagadki przyrodnicze 
5. Zawody w wędkarstwie rzutowym oraz rozpoznawanie popularnych ryb słodkowodnych. 

Najlepsze wyniki uzyskali: I miejsce - Stanisław Steckiewicz w wędkarstwie rzutowym i w lotkach, punktowane miejsca w torze przeszkód, oraz w wycieczce metodyczno - krajoznawczej. W końcowej klasyfikacji uzyskano: IV miejsce drużynowo oraz III miejsce w klasyfikacji powiatowej i III miejsce w klasyfikacji wojewódzkiej.

zdjęcia w galerii Facebook: Zsckr Chroberz

[czytaj dalej] [komentarze (0)]

Trwa nabór na Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy dla dorosłych

Ewa Rzepa, 2014-05-22 19:41:36.

    Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Chrobrzu ogłasza nabór na zaoczny Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy w zakresie kwalifikacji R3: prowadzenie produkcji rolniczej (rolnik).

    W kursie mogą brać udział wszystkie osoby pełnoletnie bez względu na posiadane wykształcenie, a także uczniowie klas maturalnych wszystkich szkół średnich.

     Nauka trwa 3 semestry (1,5 roku). Zjazdy odbywają się w weekendy, według ustalonych wcześniej terminów.

     Kurs w zakresie R16: organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (technik rolnik), trwa 1 semestr (pół roku) i można w nim uczestniczyć po ukończeniu kursu R3. W kursie mogą brać udział osoby z wykształceniem średnim (matura nie jest wymagana).

    Ukończenie kursów daje uprawnienia odnośnie starania się o dopłaty z róznych funduszy unijnych.

Kursy są nieodpłatne.

 ..............................................................................................

    Absolwentom gimnazjum oferujemy następujące 4-letnie kierunki kształcenia:

- technik rolnik

- technik żywienia i usług gastronomicznych

- technik agrobiznesu

- technik turystyki wiejskiej

oraz

- stypendium dla najlepszych uczniów;

- miejsce w odremontowanym internacie w pokojach 1,2 lub 3-osobowych;

- możliwość stałego korzystania z internetu;

- możliwość udziału w atrakcyjnych wycieczkach, zawodach sportowych, szkoleniach itp.

- rekrutacja do klas pierwszych odbywa się w maju i czerwcu 2014 r.

Wymagane dokumenty:

- kwestionariusz osobowy (do pobrania w szkole lub ze strony: www.zsrchroberz.pl);

- karta zdrowia;

- 3 fotografie;

- orzeczenie lekarskie o możliwości nauki w wybranym typie szkoły  wystawione przez lekarza rodzinnego;

- świadectwo ukończenia gimnazjum;

- zaświadczenie o szczegółowych wynikach egzaminu gimnazjalnego.

[czytaj dalej] [komentarze (0)]

Wycieczka kolejnej grupy uczniów do Hotelu TĘCZOWY MŁYN w Kielcach

Ewa Rzepa, 2014-05-22 11:25:40.

    W dniu 21 maja 2014 r. kolejna grupa uczniów Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego pod opieką nauczyciela przedmiotów zawodowych Elżbiety Sadury, odbyła wycieczkę dydaktyczną do Hotelu "Tęczowy Młyn" w Kielcach.

    Uczniowie zwiedzili poszczególne pomieszczenia w restauracji hotelowej i obserwowali pracę personelu w kuchni, gdzie właśnie przygotowywano potrawy dla ok. 700 osób. Restauracja bowiem świadczy usługi cateringowe w czasie licznych imprez targowych (Targi Kielce).

    Restauracja posiada na swym koncie liczne sukcesy m.in. ostatnio kucharze zwyciężyli w konkursie pod nazwą "Świętokrzyski Mistrz Kuchni" i zdobyli statuetkę, którą Pan Kierownik Gastronomii pozwolił nam potrzymać (prezentujemy na zdjęciu).

    Mamy nadzieję na dalszą współpracę z restauracją np: w formie pokazów kulinarnych dla naszych uczniów.

Tekst i zdjęcia: Elżbieta Sadura

Zdjęcia

 

[czytaj dalej] [komentarze (0)]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 >>

designed by łukasz spaczyński. all right reserved. 2oo7.